Έτσι έσβησε η ζωή μου (1952)

Pro metheusAugust 18, 2017Views 175

Τίτλος κινηματογραφικής ταινίας: Έτσι έσβησε η ζωή μου
Έτος: 1952
Διάρκεια: 93′
Είδος: Δραματική
Εταιρία παραγωγής: Σπέντζος Φιλμ
Σκηνοθεσία: Χρήστος Σπέντζος
Σενάριο: Χρήστος Σπέντζος
Μουσική σύνθεση: Μενέλαος Παλλάντιος
Συγγραφέας: Stefan Zweig
Φωτογραφία: Μανώλης Τζανετής

Ηθοποιοί: Θάνος Κωτσόπουλος , Αλέκα Κατσέλη , Χρήστος Τσαγανέας , Νίτσα Τσαγανέα , Ανθή Μηλιάδη , Τάκης Καραβασίλης , Νανά Δούκα , Καίτη Πανάγου , Άλκης Κωνσταντίνου , Χριστόφορος Καλύβας , Γαρμπή Ντάρλιγκ , Αργύρης Γιαννούλης , Τουλίνα Καλογερά , Γιώργος Αντωνάκης

Πλοκή: Ο σμηναγός Αλέκος Νικολόπουλος δεν τα πηγαίνει καλά με τη γυναίκα του. Μια μέρα, παίρνει ένα γράμμα από μια γυναίκα που είχε γνωρίσει προπολεμικά, την Καίτη Κουρούκλη, η οποία του θυμίζει πως είχαν γνωριστεί σε κάποια χοροεσπερίδα κι έμειναν μαζί μέχρι πρωίας. Αποτέλεσμα εκείνης της βραδιάς ήταν η εγκυμοσύνη της. Για να αποφύγει το σκάνδαλο, εγκατέλειψε το χωριό της και ήρθε στην Αθήνα. Τα χρόνια περνούσαν και η Καίτη μεγάλωνε το παιδί της με την ελπίδα ότι θα ξανάβρισκε τον πατέρα του. Δεν έχασε ποτέ την ελπίδα της, ούτε κι όταν έμαθε πως εκείνος παντρεύτηκε με μια κοπέλα που είχε γνωρίσει στο Κάιρο. Για τούτο και απέρριψε την πρόταση γάμου του αφεντικού της. Αποφάσισε να του γράψει, όταν έμαθε ότι πάσχει από καρκίνο και ότι της απομένουν λίγες μόνο μέρες ζωής. Έτσι, το παιδί τους θα γνωρίσει τον φυσικό πατέρα του αλλά θα χάσει για πάντα τη μητέρα του.

Trivia: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1951-1952 και έκοψε 48.405 εισιτήρια. Ήρθε στην 8η θέση σε 15 ταινίες. Από τη νουβέλα του Στέφαν Τσβάιχ, “Το Γράμμα Μιας Άγνωστης”.

Tags

Leave a comment

Name *
Add a display name
Email *
Your email address will not be published