Αθήνα η Κλοπή της Οδού Σταδίου (1968)

Pro metheusJune 11, 2017Views 129

Τίτλος κινηματογραφικής ταινίας: Αθήνα, η κλοπή της οδού Σταδίου a.k.a. Γυμνό για δόλωμα
Έτος: 1968
Διάρκεια: 80
Είδος: Περιπέτεια
Σκηνοθεσία: Νάσος Μπιμπέλας
Σενάριο: Χάρης Κερασιώτης
Παραγωγός: Γρηγόρης Δημητρόπουλος
Φωτογραφία: Χάρης Τσαμπουναράς

Ηθοποιοί: Μίρκα Καλατζοπούλου (Σούζυ) , Γιώργος Μούτσιος (Αλέκος) , Σάσα Καστούρα (Μαριάννα Δαμιανού) , Ρία Δελούτση (Μαίρη) , Βίλμα Λαδοπούλου (Καίτη Δαμιανού) , Χάρης Κερασιώτης (Μάριος) , Σωτήρης Μουστάκας , Τάκης Χριστοφορίδης , Φραγκούλης Φραγκούλης , Ζωζώ Κυριαζοπούλου (τραγούδι)

Πλοκή: Δυο αδερφές, η Μαριάννα και η Καίτη, από πλούσια οικογένεια, έχουν διαφορετικό τρόπο ζωής. Η Μαριάννα είναι έτοιμη να αρραβωνιαστεί τον Μάριο, όμως αυτό δεν στέκεται εμπόδιο στις ερωτικές της επιθυμίες. Αντίθετα η Καίτη είναι μια σεμνή και φιλόδοξη ζωγράφος και η αγαπημένη κόρη του μπαμπά. Η ζωή τους κυλά ήσυχα μέχρι τη στιγμή που θα πέσουν θύματα μιας άγριας συμμορίας του υποκόσμου, οι οποίοι μετά από μια ληστεία σε κοσμηματοπωλείο, επιχειρούν ένα πιο κερδοφόρο κόλπο.
Στήνουν πλεκτάνη στη Μαριάννα για να ερωτευτεί το Μάριο, που στην πραγματικότητα είναι ο αρχηγός της σπείρας, ενώ στέλνουν για υπηρέτρια, μια κοπέλα από τη συμμορία για να παρακολουθεί κάθε τους κίνηση. Έπειτα γνωρίζοντας τη μεγάλη αδυναμία του πατέρα των δυο κοριτσιών, την Καίτη, τη ναρκώνουν, τη γδύνουν και βγάζουν φωτογραφία στο κρεβάτι αγκαλιά με τον Αλέκο, τον εγκέφαλο του κόλπου. Έτσι την απειλούν ότι αν δεν τους δώσει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, οι φωτογραφίες θα πάνε στον πατέρα της ο οποίος έχει την καρδιά του. Τα πράγματα όμως δεν έρχονται όπως τα περίμεναν γιατί οι διαμάχες μεταξύ τους δεν αργούν να εμφανιστούν.

Tags

Leave a comment

Name *
Add a display name
Email *
Your email address will not be published