Για Μια Χούφτα Τούβλα (1989)

Pro metheusSeptember 4, 2017Views 199

Για Μια Χούφτα Τούβλα (1989)

Τίτλος βιντεοταινίας: Για μια χούφτα τούβλα
Έτος: 1989
Διάρκεια: 79′
Είδος: Κωμωδία
Σκηνοθεσία: Τάκης Βουγιουκλάκης
Σενάριο: Μάνος Βενιέρης
Φωτογραφία: Δημήτρης Μπασκάκης
Μουσική σύνθεση: Γιώργος Κριμιζάκης
Εταιρία παραγωγής: Γιώργος Καραγιάννης & Σια

Ηθοποιοί: Κώστας Τσάκωνας (I), Βέρα Γκούμα, Τάσος Κωστής, Ευδοξία Πετζάκη, Κώστας Μπακάλης, Ζαννίνο, Πάνος Νικολαϊδης, Θωμάς Κωνσταντινίδης, Γιώργος Κοζής, Νότα Παρούση, Θανάσης Λιάμης, Νίκος Ρεντίφης, Νίκος Καραγεώργης, Δημήτρης Μπάνος, Ερμής Μαλκότσης, Βίκυ Κρουσάρη, Κώστας Φλωράτος, Γιώργος Σταυρόπουλος (I), Αλέκος Μαυρίδης, Μιχάλης Αρσένης, Χρήστος Σάββας, Γιώργος Παρμαξιζόγλου, Δημήτρης Μαύρος, Παντής Κούσης.

Υπόθεση: Ο Αρίστος είναι ένας τίμιος μεροκαματιάρης που δουλευει ως ράφτης. Προσπάθει με νύχια και με δόντια να τα βγάλει πέρα αλλά τίποτα δεν τον σταματάει απ’το να ζήσει το όνειρο του, να χτίσει ένα σπίτι. Το οικόπεδο του όμως είναι εκτός σχεδίου και δεν μπορεί να χτίσει μιας και ο κλασικός γείτονας ρουφιάνος τον δίνει στεγνά στην πολεοδομια. Όταν το οικόπεδο μπεί στο σχέδιο ο Αρίστος θα μπέι σε περιπέτειες για να βρεί λεφτά να χτίσει
και θα μπλέξει με τράπεζες, δάνεια, τοκογλύφους, απατεώνες εργολάβους και καλοθέλητες φίλους που έχουν βάλει στόχο την γυναίκα του.
Ο Τάκης Βουγιουκλάκης σκηνοθετεί άλλη μια πετυχημένη βιντεοταινία με κωμικοτραγική γεύση και γερή δόση ελληνικής πραγματικότητας. Η βιοπάλη του μέσου μικροαστού στην Αθήνα του 80 και το όνειρο κατοικίας, η ρουφιανιά των γειτόνων, η αλητεία των τραπεζών, η διαφθορά υπαλλήλων, οι τοκογλύφοι και οι φίλοι-φίδια αλλά και οι απατεωνιές εργολάβων, όλα μαγειρεμένα μέσα σε μια ταινία που αγαπήθηκε πολύ.

Tags

(1) comment

  • […] (1980)Γεύση Από Έρωτα (1966)Για Μια Τρυπια… Δραχμη (1968)Για Μια Χούφτα Τούβλα (1989)Για Μια Χούφτα Τουρίστριες (1971)Για Όλα Φταίνε Οι […]

Leave a comment

Name *
Add a display name
Email *
Your email address will not be published