Διαμάντια Στο Γυμνό Σου Σώμα (1972)

Pro metheusJuly 6, 2017Views 191

Τίτλος κινηματογραφικής ταινίας: Διαμάντια στο γυμνό σου σώμα a.k.a. Διαμάντια στο γυμνό κορμί της a.k.a. Diamons on her naked flesh a.k.a. Τα θανάσιμα διαμάντια
Έτος: 1972
Πρεμιέρα: 30 Σεπτεμβρίου 1972
Διάρκεια: 102′
Είδος: Περιπέτεια
Εταιρία παραγωγής: G.D. Films
Σκηνοθεσία: Όμηρος Ευστρατιάδης
Σενάριο: Βαγγέλης Κατσάνης , Γιάννης Τζιώτης
Μουσική σύνθεση: Ανδρέας Πρέζας
Παραγωγός: Γρηγόρης Δημητρόπουλος
Φωτογραφία: Άρης Σταύρου

Ηθοποιοί: Ελένη Ανουσάκη (Μπέλλα) , Κώστας Καραγιώργης (Σορόκος) , Χρήστος Νομικός (Σίμος) , Ρίτα Μπενσουσάν (Πέρσα) , Λευτέρης Γυφτόπουλος (1ος επιθεωρητής) , Ανδρέας Μπάρκουλης(Γραικός) , Δημήτρης Μπλούκος (Γαρμπής) , Στάθης Ψάλτης (κοσμηματοπώλης) , Μίρκα Δανέζη (κορίτσι) , Βασίλης Κολοβός (αστυνομικός) , Κώστας Ρήγας (2ος επιθεωρητής) , Βίκυ Κωνσταντινίδου(υπηρέτρια) , Ελένη Ροδά (τραγούδι)
Κοστούμια: Θεοδόσης Δαυλός

Πλοκή: Μια τέως πόρνη, η Μπέλλα, κουμαντάρει τώρα ένα φτηνό ξενοδοχείο στον Πειραιά και κάποια μέρα ανακαλύπτει ότι ένας από τους ενοίκους, ο Γαρμπής, κρύβει στο δωμάτιό του διαμάντια. Αμέσως πείθει τον εραστή της, τον Σίμο, έναν γεροδεμένο λιμενεργάτη, να καθαρίσει τον Γαρμπή για να αρπάξουν στη συνέχεια το θησαυρό. Λίγο αργότερα καταφτάνει στο ξενοδοχείο ένα μέλος της συμμορίας, ο Σορόκος, που αναζητάει τα διαμάντια. Η Μπέλλα τον φλερτάρει. Όταν έρχεται στο ξενοδοχείο ο Αμερικάνος Γκρέκος, αρχηγός της συμμορίας, η Μπέλλα προσπαθεί να στρέψει τον έναν εναντίον του άλλου. Ο Σίμος, χολωμένος καθώς είναι απ’ τα τερτίπια της Μπέλλας και πάνω σ’ ένα γερό μεθύσι, αποκαλύπτει τα πάντα στην πόρνη Πέρσα. Βέβαιος ότι η Μπέλλα τον πρόδωσε, σχεδιάζει να αρπάξει τα διαμάντια και να το σκάσει με την Πέρσα. Συγκρούεται όμως με τον Σορόκο και τον σκοτώνει, ενώ ταυτόχρονα αλλάζει γνώμη και θέλει μαζί του τη Μπέλλα. Η Πέρσα αποκαλύπτει τα πάντα στην αστυνομία και η αιματηρή καταδίωξη τελειώνει με το θάνατο του ζεύγους των φυγάδων.

Tags

Leave a comment

Name *
Add a display name
Email *
Your email address will not be published