Κίτσος Μίνι Και Σουβλάκια (1968)

Pro metheusJune 14, 2017Views 131

Τίτλος κινηματογραφικής ταινίας: Κίτσος, μίνι και σουβλάκι a.k.a. Μίνι και σουβλάκι
Έτος: 1968
Διάρκεια: 78
Είδος: Κωμωδία
Σκηνοθεσία: Θάνος Σαντάς
Σενάριο: Ναπολέων Ελευθερίου
Μουσική σύνθεση: Γιώργος Ζαμπέτας
Παραγωγός: Τάσος Γιαννόπουλος (I)
Φωτογραφία: Νίκος Μήλας (I)

Ηθοποιοί: Τάσος Γιαννόπουλος (I) , Μίμης Φωτόπουλος , Σόφη Ζαννίνου , Γιάννης Φέρμης , Τάκης Μηλιάδης , Λίζα Αλεξίου , Ζαννίνο , Αντώνης Παπαδόπουλος (I) , Κώστας Προβελέγγιος , Ρένα Πασχαλίδου , Δημήτρης Φωτιάδης, Κώστας Ρήγας , Γιώργος Ζαμπέτας (τραγούδι) , Γιάννης Βογιατζής (II) (τραγούδι) , Μαρινέλλα (τραγούδι) , Μαίρη Καφετζή , Βίκυ Δημητρίου

Πλοκή: Ο Κίτσος, ένας έξυπνος επαρχιώτης, έρχεται στην Αθήνα και μετά από μια συνεργασία με έναν φίλο του σε σουβλατζίδικο, ανοίγει ένα δικό του. Το καινούργιο του μαγαζί έχει τρομερή επιτυχία και από όλα τα μέρη της Ελλάδος έρχονται για να απολαύσουν το νόστιμο και ξεχωριστό σουβλάκι του.
Ενώ οι δουλειές του Κίτσου πάνε καλά, τα άλλα τρία σουβλατζίδικα της γειτονιάς, μεταξύ αυτών και το πρώην αφεντικό του, κοντεύουν να κηρύξουν πτώχευση. Κάνουν τα πάντα για να προσελκύσουν τους πελάτες αλλά μάταια, γι’ αυτό αποφασίζουν να καταφύγουν σε πονηρά μέσα. Οι τρεις σουβλατζήδες ενώνουν τις δυνάμεις τους και βάζουν σε εφαρμογή σχέδιο κατασκοπείας για να μάθουν το μυστικό της επιτυχίας του Κίτσου. Η πρώτη τους απόπειρα γίνεται με έναν διάσημο χημικό ο οποίος δοκιμάζει και αναλύει τα σουβλάκια του Κίτσου αλλά δυστυχώς δεν βρίσκει τίποτα το παράξενο. Στη δεύτερη απόπειρα προσλαμβάνουν μια όμορφη κατάσκοπο η οποία φλερτάρει τον Κίτσο και τον καλεί στο σπίτι της για να μάθει το μυστικό. Όταν εκείνος της λέει το μυστικό του, χωρίς να της πει την αλήθεια, η κοπέλα τρέχει να το πει στους τρεις πανούργους σουβλατζήδες. Εκείνοι φτιάχνουν τα σουβλάκια τους με αυτόν τον τρόπο αλλά έτσι διώχνουν και τους τελευταίους πελάτες.
Ο Κίτσος αν και κερδίζει μια περιουσία δεν είναι ευτυχισμένος, γιατί είναι τρελά ερωτευμένος με την κόρη του πρώην αφεντικού του, η οποία δεν θέλει ούτε ν’ ακούσει το όνομα του. Όταν όμως προτείνει στον πατέρα της να συνεργαστούν για να την κάνει να αλλάξει γνώμη, εκείνος την πείθει να κάνει τον Κίτσο να πιστέψει ότι πράγματι τον αγαπάει, για να της πει το μυστικό.

Tags

Leave a comment

Name *
Add a display name
Email *
Your email address will not be published