Μακρυκωσταίοι Και Κοντογιώργηδες (1960)

Pro metheusMay 27, 2017Views 222

Τίτλος κινηματογραφικής ταινίας: Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες
Έτος: 1960
Πρεμιέρα: 2 Φεβρουαρίου 1960
Διάρκεια: 90?
Είδος: Κωμωδία
Εταιρία παραγωγής: Φίνος Φιλμ
Σκηνοθεσία: Αλέκος Σακελλάριος
Σενάριο: Αλέκος Σακελλάριος , Χρήστος Γιαννακόπουλος
Μουσική σύνθεση: Μίμης Πλέσσας
Συγγραφέας: Αλέκος Σακελλάριος , Χρήστος Γιαννακόπουλος
Φωτογραφία: Νίκος Δημόπουλος
Ηθοποιοί: Ντίνος Ηλιόπουλος , Κώστας Χατζηχρήστος , Παντελής Ζερβός , Λαυρέντης Διανέλλος , Τζόλυ Γαρμπή , Αλέκα Στρατηγού , Νίκη Λινάρδου , Περικλής Χριστοφορίδης , Δήμητρα Σερεμέτη , Κώστας Παπαχρήστος , Μαργαρίτα Αθανασίου , Πέτρος Πανταζής , Νίτσα Μαρούδα , Γιάννης Μαλούχος , Δώρα Κάβουρα , Παναγιώτης Καραβουσάνος , Τούλα Δράκου , Ζαννίνο , Βασίλης Καϊλας , Αντώνης Παπαδόπουλος (I) (αστυφύλακας)
Πλοκή: Ο Στέλιος Κοντογιώργης και ο Θωμάς Μακρυκώστας είναι δύο φιλήσυχοι άνθρωποι, οι οποίοι κατάγονται από το ίδιο χωριό της Πελοποννήσου, όμως δεν γνωρίζονται μεταξύ τους. Ωστόσο οι οικογένειές τους διατηρούν μία αιματηρή βεντέτα που ξεκίνησε πριν από 80 χρόνια. Ο Στέλιος και ο Θωμάς είναι τα τελευταία αρσενικά μέλη από κάθε οικογένεια. Με αφορμή το πρόσφατο φονικό που διεπράχθη στο χωριό, στο οποίο σκοτώθηκε ένα μέλος από την κάθε οικογένεια, ο θείος του Στέλιου τον παροτρύνει επίμονα να βρει και να σκοτώσει το Θωμά, για να πάρει πίσω το αίμα του συγγενή του. Μάλιστα, τον προειδοποιεί πως αν δεν το κάνει, θα τον προλάβει ο αντίπαλός του και θα τον σκοτώσει πρώτος. Την ίδια ώρα, ο Θωμάς δέχεται επίσκεψη από τη θεία του, η οποία του ζητά να κάνει το ίδιο και μάλιστα τον προμηθεύει με τα απαραίτητα όπλα.
Παρ’ όλα αυτά, ούτε ο Στέλιος ούτε ο Θωμάς είναι διατεθειμένοι να διαπράξουν φόνο. Εξάλλου, και οι δύο τρομοκρατούνται στην ιδέα ότι κάποιος άγνωστος τους ψάχνει για να τους δολοφονήσει. Έτσι, αποφασίζουν να αφήσουν τις δουλειές τους και να κρυφτούν σε κάποιο απόμερο ξενοδοχείο. Η τύχη τα φέρνει έτσι ώστε οι δυο τους, χωρίς να γνωρίζει ο ένας την ταυτότητα του άλλου, να συγκατοικήσουν σε ένα δωμάτιο, προσπαθώντας να προστατευθούν από τον υποτιθέμενο εχθρό που στην πραγματικότητα ήταν δίπλα τους.

Tags

Leave a comment

Name *
Add a display name
Email *
Your email address will not be published