Νήσος (2009)

Pro metheusSeptember 25, 2017Views 303

Νήσος – Νήsos (2009)

Νήσος (2009)

Τίτλος κινηματογραφικής ταινίας: Νήsos
Έτος: 2009
Πρεμιέρα: 29 Δεκεμβρίου 2009
Διάρκεια: 96′
Είδος: Κωμωδία
Σκηνοθεσία: Χρήστος Δήμας
Σενάριο: Έλενα Σολωμού, Κωστής Παπαδόπουλος

Ηθοποιοί: Ελένη Καστάνη, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Τάνια Τρύπη, Δημήτρης Τζουμάκης, Μιχάλης Μαρίνος, Ζέτα Δούκα, Δάφνη Λαμπρόγιαννη, Παύλος Ορκόπουλος, Ντορέττα Παπαδημητρίου, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, Κώστας Βουτσάς, Κώστας Φαλελάκης, Τόνυ Δημητρίου, Ιωάννα Πηλιχού, Κωνσταντίνος Δανίκας, Μιχάλης Γιαννικάκης, Αλέξανδρος Γιάννου, Σόλων Τσούνης, Αντίνοος Αλμπάνης, Μιχάλης Ιατρόπουλος, Θέμις Μπαζάκα

Πλοκή: Η κλειστή κοινωνία ενός νησιού, όπου όλα δείχνουν να κυλάνε ήσυχα, αναστατώνεται από τον ξαφνικό και περίεργο θάνατο του άρχοντα του τόπου που αφήνει πίσω του μια τεράστια περιουσία. Καθώς είναι άκληρος, όλοι αναρωτιούνται σε ποιον θα μείνουν τόσα χρήματα. Η διαθήκη τους επιφυλάσσει μεγάλες εκπλήξεις. Η περιουσία μοιράζεται στις τέσσερις «εξουσίες» του χωριού, που όταν ζούσε ο γερο-Δίκαιος, δεν ήθελε να τους βλέπει ούτε ζωγραφιστούς. Τον πρόεδρο της κοινότητας, τον αστυνομικό διευθυντή, τον δάσκαλο του σχολείου και τον ιερέα της εκκλησίας. Με έναν και μόνο όρο: να διαβαστούν τέσσερις επιστολές που αφορούν αντίστοιχα τον καθένα απ’ αυτούς, δημόσια, παρουσία όλων των κατοίκων. Υπάρχει διορία μιας βδομάδας στη διάρκεια της οποίας, όλοι υποπτεύονται, κατηγορούν και εικάζουν.
Παλιές ιστορίες βγαίνουν στο φως, όλοι έχουν κάτι να φοβούνται, όλοι έχουν κάτι να κρύψουν και όλοι κάνουν σπασμωδικές κινήσεις με αποτέλεσμα να προδίδονται μόνοι τους. Οι αλληλοκατηγορίες και οι κωμικοτραγικές καταστάσεις διαδέχονται η μια την άλλη. Νόθα παιδιά, ανεξιχνίαστα εγκλήματα, υποθέσεις τζόγου και αρχαιοκαπηλίας, πρώην πορνοστάρ, εν ενεργεία τρομοκράτες, παράνομοι ετερόφυλοι και ομόφυλοι έρωτες και ένα σωρό δραστηριότητες που ως τώρα μένανε καλά κρυμμένες, βγαίνουν στο φως παρασύροντας τα πάντα. Μια μέρα πριν εκπνεύσει η προθεσμία, το πτώμα του ατόμου που φαίνεται πως ήξερε για τους κληρονόμους όσα και ο γερο-Δίκαιος, βρίσκεται σε μια απομακρυσμένη παραλία του νησιού. Ο Πρόεδρος, ο αστυνόμος, ο δάσκαλος & ο παπάς, είναι οι τέσσερις κύριοι ύποπτοι.

Tags

Leave a comment

Name *
Add a display name
Email *
Your email address will not be published