Ουρανία – Uranya (2006)

Pro metheusSeptember 21, 2017Views 356

Ουρανία / Uranya (2006) Eng subs

Τίτλος κινηματογραφικής ταινίας: Uranya
Έτος: 2006
Πρεμιέρα: 7 Δεκεμβρίου 2006
Διάρκεια: 100′
Είδος: Κοινωνική
Εταιρία παραγωγής: Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου
Σκηνοθεσία: Κώστας Καπάκας
Σενάριο: Κώστας Καπάκας
Μουσική σύνθεση: Παναγιώτης Καλαντζόπουλος
Παραγωγός: Κώστας Λαμπρόπουλος, Χάρης Παντουβάς, Δέσποινα Μουζάκη, Διονύσης Σαμιώτης, Φένια Κοσοβίτσα, Φωτεινή Οικονομοπούλου
Φωτογραφία: Γιώργος Μαυροψαρίδης

Ηθοποιοί: Maria Grazia Cucinotta (Ουρανία), Άρης Τσάπης (Αχιλλέας), Ανδρέας Κυριακάκης (Θωμάς), Ντίνα Μιχαηλίδη (Ευγενία), Νίκος Βασιλικιώτης (Φανούριος), Γιώργος Λιάτης (Ηρακλής), Δημήτρης Πιατάς (χωροφύλακας), Ταξιάρχης Χάνος (Αλέκος), Μαρία Φιλίππου, Μανώλης Μαυροματάκης, Φώτης Θωμαϊδης, Δημήτρης Πετρόπουλος, Αντώνης Μπαμπούνης, Φωτεινή Μπαξεβάνη, Στέλιος Ιακωβίδης, Γιώργος Σουξές, Βασίλης Τσάγκλος, Λάμπρος Αποστόλου, Μαρία Αντουλινάκη, Τάσος Παλαντζίδης, Χριστίνα Μαντέση, Νίκος Καραθάνος, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Υρώ Λούπη (ντουμπλές της Maria Grazia Cucinotta (Ουρανίας)), Κωνσταντίνος Ζαμπάρας, Λυδία Λιάτη (μικρή αδερφή του Αχιλλέα), Πατρίκιος Κωστής (μηχανικός προβολής)

Πλοκή: Πέντε έφηβοι αγωνιούν ν’ ανακαλύψουν τον έρωτα αλλά και τον κόσμο ολόκληρο. Σ’ ένα μικρό χωριό, μια παρέα νέων μεγαλώνουν με όνειρα, προκαταλήψεις, μυστικά και ψέματα. Το καλοκαίρι του 1969 θα σημαδέψει τα όνειρα τους… Η Ουρανία είναι μια πολύ όμορφη γυναίκα που μένει λίγο έξω από το χωριό, δίπλα στη θάλασσα. Ένας κοινός όρκος τους δένει μυστικά: να μαζέψουν χρήματα ώστε να επισκεφτούν την Ουρανία για να τους μυήσει στο μυστήριο του έρωτα. Όταν μπαίνει το μεγάλο δίλημμα να αγοράσουν την πρώτη ασπρόμαυρη τηλεόραση για να δουν την προσσελήνωση ή να επισκεφτούν την Ουρανία η παρέα θα διαφωνήσει και ο Αχιλλέας θα μείνει μόνος. Θα αθετήσουν τον όρκο που έδωσαν για την Ουρανία; Ευτυχώς που ο από μηχανής θεός ξέρει να κάνει καλά τη δουλειά του.

Tags

Leave a comment

Name *
Add a display name
Email *
Your email address will not be published