Ο 7ος Ήλιος Του Έρωτα (ο Έβδομος Ήλιος Του Έρωτα) (2001)

Pro metheusSeptember 12, 2017Views 509

Τίτλος κινηματογραφικής ταινίας: Ο 7ος ήλιος του έρωτα a.k.a. Askin 7. gunesi
Έτος: 2001
Πρεμιέρα: 16 Νοεμβρίου 2001
Διάρκεια: 124′
Είδος: Δραματική
Εταιρία παραγωγής: Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου , Γεώπολη Ε.Π.Ε., Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση (ΕΡΤ) , Ελληνική Ραδιοφωνική Εταιρία, Film Production
Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Σερντάρης
Σενάριο: Βαγγέλης Σερντάρης
Μουσική σύνθεση: Μίκης Θεοδωράκης
Παραγωγός: Βαγγέλης Σερντάρης
Φωτογραφία: Γιάννης Βαρβαρίγος

Ηθοποιοί: Κατερίνα Παπαδάκη, Θοδωρής Σκούρτας, Μαρία Καβουκίδου, Χρύσανθος Παύλου, Θάλεια Αργυρίου, Χάρης Εμμανουήλ, Αναστασία Πανταζοπούλου, Μάκης Αρβανιτάκης, Νίκος Κεφαλάς, Στέφανος Γκουλιαμτζής, Παύλος Βησαρίου, Μενέλαος Χατζαράκης, Γιώργος Χασιώτης, Κώστας Παππάς, Ελένη Κασιμάτη, Γιάννης Φώσκολος, Γιώργος Φρέρης, Κατερίνα Γιαμαλή (τραγούδι)
Σκηνικά: Δέσποινα Αθανασιάδη

Πλοκή: Μια ερωτική ιστορία που εξελίσσεται στον Ελλαδικό χώρο την περίοδο του 1922, τότε που συνέβη η Μικρασιατική καταστροφή, το σημαντικότερο γεγονός στην ιστορία της νεώτερης Ελλάδος. Μια νεαρή υπηρέτρια γίνεται αντικείμενο του πόθου που το διεκδικούν ένας εν ενεργεία ταγματάρχης του ελληνικού στρατού, ο ιπποκόμος του και στο τέλος και η νεαρή σύζυγος του ταγματάρχη. Ένα βουβό δράμα παίζεται στο εσωτερικό του σπιτιού που τα ήθη και οι αυστηροί κώδικες συμπεριφοράς της εποχής, δεν επιτρέπουν να εξωτερικευτεί. Σύντομα όμως ο ταγματάρχης αναγκάζεται να φύγει για το Μικρασιατικό μέτωπο.

Tags

Leave a comment

Name *
Add a display name
Email *
Your email address will not be published