Η ταινίες και σειρές θα επανέλθουν μετά το Πάσχα έως τότε.... Καλή Ανάσταση σε όλες και όλους με αγάπη υγεία και πλέον άπειρη υπομονή!

Video Sources 76 Views

  • 240p
Για την Τιμή και τον Έρωτα

Για την Τιμή και τον Έρωτα

Jan. 01, 1969GreeceNo Rated
Your rating: 0
0 0 votes

Η ταινίες και σειρές θα επανέλθουν μετά το Πάσχα έως τότε.... Καλή Ανάσταση σε όλες και όλους με αγάπη υγεία και πλέον άπειρη υπομονή!

what going on?

Synopsis

Ο έφεδρος ανθυπολοχαγός Χρήστος Κλάδας φεύγει χωρίς άδεια από τη μονάδα του, για να επισκεφθεί την αγαπημένη του Καίτη, όταν ανακαλύπτει ότι αυτή έχει συνδεθεί με κάποιον άλλο. Εξ αυτού κηρύσσεται λιποτάκτης, περνάει από στρατοδικείο και καταδικάζεται σε καθαίρεση και διετή φυλάκιση. Ο πατέρας του, που είναι συνταγματάρχης εν αποστρατεία, τον αποκηρύσσει. Ο Χρήστος, μετά την αποφυλάκισή του, μπαρκάρει σε ένα ποστάλι, με το όνομα Γρηγόρης Σταρίδης. Με την κήρυξη του Ελληνοϊταλικού πολέμου σπεύδει στο αλβανικό μέτωπο (με το όνομα Σταρίδης πάντα), πολεμά θαρραλέα αλλά τραυματίζεται. Στο αναρρωτήριο συναντά μια παιδική του φίλη, τη Μαρία Αλεξάνδρου, η οποία είναι εθελόντρια νοσοκόμα, αλλά δεν της αποκαλύπτει την ταυτότητά του. Ένα δυνατό αίσθημα αναπτύσσεται μεταξύ τους, αλλά η συνθηκολόγηση και η συνακόλουθη Γερμανική Κατοχή τους χωρίζουν. Ο Χρήστος περνάει στην Αντίσταση, και σε μια αποστολή βρίσκεται πάλι κοντά στη Μαρία η οποία έχει συλληφθεί από τους Γερμανούς, επειδή υπεξαίρεσε από τον διοικητή των Ες-Ες κάποια έγγραφα. Ο Χρήστος και οι άνδρες του αγωνίζονται και τη γλιτώνουν από το θάνατο, η δε αποκάλυψη της ταυτότητας του Χρήστου επιφέρει και την αποκατάστασή του, καθώς και τη συγχώρεση του πατέρα του, ο οποίος τώρα νιώθει περήφανος που ο γιος του διακρίθηκε στον αγώνα για την πατρίδα. Gia tin timi kai gia ton erota

Original title Για την τιμή και τον έρωτα
IMDb Rating 3.5 24 votes

Similar titles

David and Goliath
1985
Badge of Honor
Walking Out
Assault on Wall Street
Rurouni Kenshin: Kyoto Inferno
The Hunchback of Notre Dame – Η Παναγία των Παρισίων
Marshall
Love Me!
The Fundamentals of Caring
The Song of Bernadette
East/West – Est – Ouest – Ανατολή/Δύση

Leave a comment

Name *
Add a display name
Email *
Your email address will not be published